Om os

Vi er naturelskere med forkærlighed for søer og deres vigtige rolle i udbredelsen af et mangfoldigt plante- og dyre liv. Desværre lever størstedelen af søer i dag ikke op til målsætningen om en god økologisk tilstand, grundet stigende tilledning af næringsstoffer fra det omgivende land. Dette har store negative konsekvenser for livet i søerne og i sidste ende os for os mennesker. Heldigvis er der håb forude, for ligesom man kan restaurere et gammelt hus eller møbel kan man også bringe livet og mangfoldigheden tilbage til en sø.

Hvad gør vi?

Vores formål er at skabe fokus på vigtigheden af sørestaurering og de organisationer, der gør en massiv indsats for at bringe søerne tilbage til deres oprindelig tilstand. Vi har samlet en udvalg af artikler, der vil tage dig med ind den spændende og komplekse verden af sørestaurering.

Du vil få indsigt i årsagerne til søernes forfald og de forskellige tekniker, der bliver brugt ved sørestaurering . Dette spænder fra kemiske løsninger til biologisk manipulation, og der er stadig debat om hvilke metoder, der er de rigtige. Det er nemlig ikke en smal sag at bringe en sø tilbage til den oprindelige tilstand, og det kan tage flere år, før man ved, om tiltagene overhovedet virker.

Hvorfor gør vi det?

Uanset om man er et passioneret naturmenneske, der elsker smukke naturscenerier, en lystfisker der gerne vil fange store ferskvandsfisk eller et bymenneske, som kun ser grønt når det er tid til krydse fodgængerovergængen, så har vi alle brug for en sund natur.

Vi har et ønske om at bringe fokus på verdens søer, da de er i dårligere tilstand, end de fleste er klar over. Sørestaurering er et spændende tiltag for at løse netop dette problem. Vores samling af artikler tager læseren ind i en verden, hvor man ser vigtigheden af, at der er harmoni imellem de levende organismer her på vores jord.