Fæld jeres eget juletræ

Når julen nærmer sig, har de fleste en tendens til og samle sig indenfor, for at søge ly for kulden. Men der er intet så skønt som et snedækket landskab.

Så tag familien med en tur i skoven i December, bid kulden i jer og hyg jer med, at fælde jeres eget juletræ.

Vi vil i denne artikel gennemgå, hvad man skal være opmærksom på, når man vælger og fælde sit eget juletræ.

Hvornår skal juletræet fældes

I skal tage afsted, for og fælde jeres juletræ i November eller December.
Det handler helt om formålet med jeres juletræ, hvornår I skal fælde det. Ønsker I og have det staænde udenfor med lyskæder på, kan I fælde det allerede i November, da træet sagtens kan holde sig hele vineren, hvis de opbevares udenfor.

Fælder I derimod juletræet for, at bruge det indenfor til juleaften, bør I ikke fælde det mere end et par uger før jul.

Tilføj lidt ekstra julestemning

Fæld dit eget juletræEn god måde, og tilføje lidt ekstra julestemning, mens I vader rundt i skoven, for og udvælge hele familiens favorit træ er: Lad hele familien bære nissehuer. I kan også medbringe noget varm kakao i en termokande, som I kan varme jer på i løbet af dagen.

I kan også vælge og hylde naturen med en julesang som: Dejlig Er Jorden, eller bare generelt synge sange, det løfter altid stemningen – du finder flere julesange her, som I kan synge mens I fælder jeres juletræ.

Hvad skal du huske

Fæld altid træet 20 cm under de nederste grene, da du dermed opnår den bedst mulighed for, at kunne sætte juletræet på fod.
Husk og medbring et målebånd eller en tommelstok til dette formål, samt en sav.

Hvordan opbevarer du et juletræ

Du opbevarer bedst dit juletræ i en spand med vand.

Placer træet udenfor huset, indtil dagen før, hvor I skal bruge det. Temperer gerne træet i en carport eller køligt rum, når træet skal ind – dermed undgår du jeres juletræ får et “varmechok”, da det langsomt opvarmes.