Fiskeolie – sådan laves den

Mange mennesker tager et dagligt tilskud af fiskeolie. De små kapsler rummer de gode egenskaber, som man også får, når man spiser fisk, som den er, og for mange er fiskeolien en god måde at få helsegavnlige stoffer på på en nem måde. Ikke alle bryder sig om at spise fisk, men alle har godt af fiskeoliens gode egenskaber, så derfor kan kapslerne med fiskeolie være en genvej, som man rigtig gerne må skyde.

Men hvordan fremstilles fiskeolie egentlig? I gamle dage blev fiskeolien udvundet af torskelever og solgt i form af torskelevertran. Fiskeleveren er fed og afgiver let sin olie, I dag fremstiller man fiskeolie af alle slags fede fisk. Det er især fisk som makrel, sild, laks, ørred og hellefisk, der bliver brugt, og resultatet er en olie, der rummer masser af Omega 3 fedtsyrer, som er vigtige for mange af kroppens funktioner.

Omega 3 har blandt andet en blodfortyndende effekt, der er med til at øge blodårernes volumen, så blodet nemmere strømmer igennem, og dermed er det også med til at sænke blodtrykket. Mange med problemer i leddene har gavn af fiskeolie, der også menes at gavne gigtpatienter. Så der kan være mange gode grunde til at spise fiskeolie.

Find den bedste fiskeolie-

FiskeolieFiskeolie udvindes i dag industrielt, så kvaliteten er som regel høj. Men også mellem de bedste er der en rangordning, og vil du finde den bedste fiskeolie, kan du for eksempel læse nogle af de undersøgelser og tests, der offentliggøres på internettet. Her kan du finde sammenligninger af forskellige fiskeolier og blandt andet få en vurdering af, hvordan de smager, om man får opstød, eller om der er andre ting, man skal være opmærksom på.

Fiskeolie anvendes som sagt for at forebygge eller mildne en række sygdomme. Ud over de nævnte har fiskeolie også en gavnlig effekt ved nogle tarmlidelser, så fiskeolien er et bredt anvendeligt middel.

Kan man egentlig ikke bare spise fisk i stedet for at indtage fiskeolie? Jo, selvfølgelig er det en mulighed. Men man skal spise temmelig meget fisk – mere end 350 g om ugen og mest af de fede fisk – hvis man skal opnå samme effekt som ved at indtage de foreskrevne doser fiskeolie hver dag, og det kan der være en del, der vil have svært ved. Andre kan ganske enkelt ikke lide fisk eller den oplevelse man kan have med fiskeben, og her er fiskeolie den nemme – og samtidig rigtig gode, løsning.