Kan De lide østers?

østerssafariDer er få fødevarer der kan dele vandene som østers. Nogle mennesker elsker dem og kunne spise dem både morgen, middag og aften. Andre er knap så begejstrede for den lille musling i de flotte skaller. Og andre igen har stadig deres første østers til gode. Men uanset hvad, så er og bliver østers en delikatesse som få. Og det har det rent faktisk været siden stenalderen. Troede du, at østers var en nyere opfindelse? Så kan du altså godt ro om igen. For en række udgravninger af køkkenmøddinger, har vist at østers var en betragtelig del af vores forfædres kost.

Fra køkkenmødding til modespise

Siden hen er østers blevet lidt af en modespise. Men der er absolut intet i vejen for at nyde et fad med disse kødfulde skaldyr på en helt almindelig onsdag. Et af de oplagte steder at skaffe sine østers er naturligvis hos den lokale fiskehandler. Her er der ofte mange forskellige typer østers at vælge imellem. Og de smager alle forskelligt. Men du kan også vælge selv at ”plukke” dine østers. For det er rent faktisk muligt her i landet. De fleste østers finder man ved Vadehavet og i den vestlige del af Limfjorden.

Tag på safari i Vadehavet

Men vil du helst ikke gå tomhændet hjem uden at have smagt en eneste østers? Så Skulle du prøve at tage på en spændende østerssafari. Her kan du selv fange dine østers, inden de tilberedes og nydes. Forhåbentlig med velbehag. Det er ikke alene en oplevelse af gå på jagt efter de smukke østers. Det er også en enestående måde at opleve den danske natur. Helt tæt på. Og så er der stort set 100% garanti for at finde østers. Guiden ved nemlig om nogen, hvor I skal hen for at have heldet med jer. Og er I særligt heldige, kan på en god dag I også finde både sandmuslinger, knivmuslinger og hjertemuslinger.

Smagen af østers

Efter ”jagten” vender I tilbage til land, hvor de indfange skaldyr kan nydes som de er, hvilket man ikke må snyde sig selv for. Men de kan også med fordel tilberedes på for eksempel grill og nydes med et godt glas bobler til. Hvordan smager østers så? Tænker du måske, hvis du aldrig har prøvet det. Det er der mange gode bud på, men den bedste beskrivelse er, at de smager af det hav de lever i. Mest af alt som når man dykker ned under vandet om sommeren, når man er ude at bade. Det er den perfekte smag af østers. Rent og naturligt – og stort set lige uden for vores dør.