Fordele ved og støtte miljøvenlige NGO’er

Vi søger alle og gøre noget godt for verdenen, miljøt og vores medmennesker, hvorfor mange ønsker og donere penge til forskellige velgørenhedsorganisationer.

Der er flere måder og donere på, og nogle er mere indbydende end andre – hvorfor beløbene de forskellige organisationer modtager kan være højer igennem diverse kanaler.

Af miljøvenlige NGO’er i Danmark kan bl.a. nævnes Greenpeace, men der findes også mange andre humanitære organisationer som hjælper på andre måder.

Du kan også overveje og donere til en dyrekennel, for hjemløse hunde eller katte.

Facerne

GreenpeaceDen ældste tradition for velgørenhedsindsamling er facerne, der står på gader og stræder med mange mennesker kommende forbi dem hver dag, dette er derfor ofte på strøget/gågaden de vil stå og stoppe folk, for og fortælle om deres gode sag, og hvordan du kan og bør støtte dem.

Mange vil gerne have det som et aktivt tilvalg og støtte, hvorfor mange let bliver irriteret over facere, som de ser i samme liga som gadesælgerne de møder på din ferie sydpå.

Landsindsamlinger

En måde de større organisationer som Kræftens Bekæmpelse og Folkekirkens Nødhjælp samler ind, er gennem landsindsamling, hvor de en given dag på året får folk til og stemme dørklokker med en raslebøsse og spørge om donationer, dette er igen et opsøgende arbejde for donationen, men folk ser ikke denne kategori, som så anmasende som facerne.
Dertil skal det siges det altid er nævnt i medierne, hvilken dag organisationen afholder deres landsindsamling.

Støt Online

Så er der de mere moderne indsamlinger, hvor NGO’erne igennem reklamer rundt om på nettet, prøver og overbevise dig om netop deres sag er værd og støtte, hvor du let og elegant kan betale online.

Der er også flere af de velgørende organisationer der afholder konkurrencer, for og gøre opmærksom på dem selv, dette har ofte til formål og indsamle dit telefonnummer og emailadresse, hvor de ofte vil kontakte dig bagefter.

TV shows

De senere år er TV shows også blevet en stor del af de velgørende organisationers arbejde, bl.a. afholder DR1 årligt Landsindsamlingen, TV2 har Knæk Cancer og Charlie har Hjertegalla.

Disse shows får ofte over 50 og 100 millioner ind i donerede penge. De får flere kendte til og passer telefonerne, når du ringer ind med din donation, kan du få en snak med en kendis samtidig.
Derudover er der mange kunstnere der kommer og optræder som sangere og komikere og anden underholdning, og sidst men ikke mindt afholdes der forskellige konkurrencer, hvor du kan deltage i hvis du donerer x antal kroner over SMS. I Knæk Cancer har de f.eks. hvert år mulighed for og vinde en bil, som er aftenens helt store trækplaster.