Julekalendre med naturen i fokus

Vi elsker alle naturen på den ene eller den anden måde. De fleste vil sidde og bande og svovle, når kulden raser og sneen daler over det danske land, men så snart man ser ud af vinduet, på det snedækkede landskab, kan man ikke undgå og smile en smule.

I December ser børnene altid julekalender, men hvilke skal du vise dem, såfremt du gerne vil lære dem lidt mere om naturen.
Vi har samlet et par gode bud nedenfor, der har god afsæt i naturen, hvor det indgår som en del af fortællingen.jul i naturen

Martin & Ketil – Jul For Begyndere

Martin & Ketil er kendt helt tilbage fra Naturpatruljen på DR1, hvor de fortalte om forskellige ting om dyr og naturen. I denne julekalender fra 2005, skal Martin & Ketil hjælpe julemanden, med og realisere julen, men i hvert afsnit beames de ned til Jorden fra deres rumskib, og lærer børn om alt der er værd at vide om videnskab, natur og andre af livets helt store spørgsmål.

Jul i Valhal

Jul i Valhal er en julekalender der blev vist på TV2 første gang I 2003. Jul i Valhal handler både om naturen og samtidig om den Nordiske mytologi, hvorfor dine børn vil lære endnu mere her.

Hovedfokuset er dog på den Nordiske mytologi, men selve historien, der omkranser den Nordiske mytologi, er en enlig storbykvinde flytter med sin datter, hjem til sin mor, som bor ude på landet, og har lejet et par værelser ud til en skovløber (spille af Trøls Lyby), samt hans 2 børn.

Herfra render de to teenage børn på opdagelse i naturen og storbykvinden og den primitive skovløber udvikler også et kærlighedsforhold.

Julestjerner

Julestjerner er en DR-julekalender fra 2012, som handler om en familie der flytter fra byen og ud til den lille by Brorfelde, for at bo i et gartneri.

Der er også en grus-grevinde spillet af Birthe Neumann, og samtidig tager hovedkaraktererne op til et planetarium, for og kigge på stjerner.

Alt i alt en god hyggelig julekalender, som er den eneste julekalender nogensinde på 25 afsnit.

Vil du på opdagelse i et arkiv af danske julekalendre, kan du studere dem nærmere her.